HOME

Moonshine Brigade – The Missery Stains (NL)

Het begint met een goed idee, op de plek waar de meeste goede ideeën ontstaan; in de kroeg. ’s Avonds laat trekken wij erop uit, takken het bergstroompje af met een vernuftig netwerk van buizen en pijpen die met tyraps en duct tape aan elkaar gehouden wordt. Dan begint het, Haggard ‘ol Badger loopt vol en wij ontsteken het vuur eronder.

Terwijl de ketel trouw pruttelt, stemmen wij de instrumenten en smeren de kelen. We zingen over treinen, hopeloze liefde en de vergankelijkheid van drugs. We spelen tot we omvallen en slapen onder de sterrenhemel. De volgende dag wacht ons op, nochtans brengen wij onze nieuwe batch bij de volgende zuipkeet; wij zijn Moonshine Brigade.

Zie hier de kennismaking met de Moonshine Brigade, aanstekelijke muziek die in het rijtje 16 horsepower, The Dead South, Hank III and the Old Crow Medicine Show past. Als je de muziek hoort denk je in eerste instantie te doen te hebben met een Amerikaanse band, maar niks is minder waar, het zijn jongens van de koude grond uit ‘s-Hertogenbosch, die met een mengeling van americana/country-blues met ‘The Missery Stains’ een geweldig album hebben neergezet. De muziek varieert op een geweldige manier zowel kwa stijl als sfeer.

Met de muziek zit het dus wel goed maar ook aan de ‘verpakking’ is de nodige aandacht besteedt. Het album met 12 eigen gepende nummers werd opgenomen en gemixt door Frans Haarmeier die hier mee puik werk verzette. De mastering werd verzorgd door Dan Emery, van BlackMatterMastering, die ook de audio van oa Lost Dog Streetband, Matt Heckler en Benjamin Tod voor zijn rekening genomen heeft. En last but not least, Vince Trommel van Cavum Scriptorium, hij heeft het artwork voor de booklet gemaakt (schitterend werk), hij is een kunstenaar uit Bommel (Zeeland) en maakt oa artwork voor het Tilburgse Roadburn festival. Het boekwerk bevat de teksten en foto’s.

Line-up:
Paul Hendriks: doublebas, vocals
Willem Zenhorst: banjo, vocals
Lars Arentsen: percussion
Arie Zwamborn: guitar, mandolin

Release: June 23th 2024
Label: Black Kat Records