HOME

Connolly Hayes – Remember Me (NL)

Jess en Frankie hadden al furore gemaakt in de Britse bluesscene met hun respectievelijke eigen projecten, maar in de zomer van 2023, na een optreden op het legendarische Isle of Wight-festival, werd de beslissing genomen om de bands te combineren en te beginnen met schrijven en opnemen van nieuwe, originele muziek.

Om de dynamische vocale harmonie en muzikaliteit van Jess en Frankie te versterken, schakelden ze Richard Clarke in, een doorgewinterde figuur in de bluesgemeenschap, om zich bij hen te voegen op de tweede gitaar, naast de vertrouwde aanwezigheid van Beau Barnard op bas en de ritmemachine die Andy Wilder is op drums. .

Geïnspireerd door bandfavorieten, zoals Bros Landreth, Tedeschi Trucks, Marcus King en Chris Stapleton (om er maar een paar te noemen!), begon de groep eind 2023 aan de taak om nieuw materiaal te maken en op te nemen.

Nu de release van hun langverwachte debuutalbum. Fans kunnen een warme combinatie van gruizige blues, vlotte soul en knisperende rock verwachten.

De band heeft al een geweldige reputatie op het gebied van live optredens met de mix van twee van de meest soulvolle stemmen die er zijn, gitaartovenarij van beide kanten van het podium en de meest groovy ritmesectie.

De naam van Connolly Hayes verschijnt dit jaar al op veel Britse festivallijsten en ze zullen in de herfst door Europa toeren. Stap vroeg aan boord, dit wil je niet missen. Het zou een hele rit moeten zijn!

Dit album is al gekozen door IBBA UK als Album van de Maand.

De met de UK Blues Awards 2024 UK Emerging Act of The Year genomineerde ‘Connolly Hayes’ bestaat uit Jess Hayes, Frankie Connolly, Richard Clarke, Beau Barnard en Andy Wilder. De 5 oude vrienden spelen een zorgvuldig samengestelde mix van blues/rock/soul in het hele land en daarbuiten.