HOME

Colin Roy Monette – Simple Gifts (NL)

Colin is al twintig jaar een vaste waarde in de Twin Cities muziek. Als gitaarleraar, performer, zanger, songwriter en artiest blijft hij productief en relevant. Zijn vorige ‘Pandemic Album’ ‘Music Is Medicine 20/20’ kwam uit in 2023. Het hele album is opgenomen met de spraakmemo-app. Later liet hij het hele album masteren via een bandmachine. Het is een zeer persoonlijk en prachtig album dat ‘de methode’ opende voor het maken van het volgende album, namelijk SIMPLE GIFTS.

SIMPLE GIFTS, het is een Americana-album, met vocale jazz alla Hoagy Carmichael. Ouderwetse Blues, Singer Songwriter, teksten die meer betekenis hebben, akkoorden die traditioneler zijn. Het album bevat voornamelijk akoestische gitaar en heeft over het algemeen een vintage geluid. Zeer intieme, verfrissend eenvoudige instrumentatie. Audio van hoge kwaliteit. Eigenlijk live-opnames met minimale overdubben en gelaagdheid. De opnames leggen het eerlijke nummer van die dag vast, en eerlijk gezegd, wat wil je nog meer?!

Geniet van ‘Simple Gifts’ van Colin Roy Monette!

10 originele nummers opgenomen in 2023, in Flowers Recording Studio, Mpls, MN

Alle nummers geschreven en uitgevoerd door Colin Roy Monette

Gitaren, zang, percussie, teksten en liedarrangementen allemaal door Colin Roy Monette

Gastmuzikanten: Bruce Morrow (Upright Bass) en Mikkel Beckmen (Washboard, Perc.) verschijnen op 5 nummers: America The Beautiful Today, Last Dance For New Orleans, Me Myself and I, Mississippi River, Mr. Econo-Man