HOME

Jack Garton – Original Skin (NL)

Jack Garton werkt al meer dan 16 jaar regelmatig samen en heeft getourd en opnames gemaakt met veel West-Canadese rootsbands, waaronder Petunia and the Vipers, Blue Moon Marquee en Viper Central, waarbij hij zijn unieke combinatie van trompet en accordeon speelde. Sinds 2013 is hij ook actief als soloartiest en bracht hij twee veelgeprezen albums uit (Move The Mess Around, 2016 en Love You Over Time, 2018) en speelt tot 90 shows per jaar op festivals, theaters, clubs en kookplekken met zijn eigen begeleidingsband.

Nadat hij het vak van songwriting heeft geleerd in langdurige mentorschappen met folklegendes Dan Bern en Geoff Berner, smeedt Garton zijn eigen songwritingstijl die zowel fans als critici in verrukking heeft gebracht. Beschreven als “aanstekelijke liedjes die stuk voor stuk op zichzelf staan ​​als meeslepende korte verhalen op muziek” (BC Musician) en “de perfecte soundtrack voor een generatie die gewoon in een rechte lijn probeert te lopen” (Maddy Cristall, Citrus Magazine), zijn derde commerciële release Original Skin, opgenomen met de uit Vancouver afkomstige surflegendes Kitty & The Rooster, zal zeker nog meer luisteraars naar Jack’s wereld van pakkende, grappige en poëtische rootsliedjes brengen.

photo by Jodie Ponto

Original Skin, geschreven met eerlijke intensiteit en live opgenomen met gevoeligheid en kracht, omvat Gartons leven als kunstenaar en persoon tot nu toe. Van het leven in busjes, het werken van doodlopende banen tot de zware toerwegen in Canada, liefde, eenzaamheid en liefdesverdriet: de nummers vinden overal schoonheid en mogelijkheden voor verbinding.

“Sometimes the whole world billows in that gas station coffee cream When there’s nothing to regret, nothing to lose, nothing to redeem As long as I’m with you, it’s as good as it seems Sometimes the real thing is the same as the dream” – ‘The Real Thing’

De show van Jack Garton betovert al jaren het publiek in British Columbia als muzikant en theaterartiest en is een rockende, zwoele en frisse mix van folk en roots, zwaar doordrenkt van de rockabilly en doo-wop die zijn eerste muzikale liefdes waren. Jack heeft solo en met veel geliefde bands en theatergezelschappen in Noord-Amerika en Europa opgetreden.

Voorafgaand aan de Europese release van Original Sin zal Jack van eind juli tot begin augustus een korte reeks duo-dates spelen in Groot-Brittannië en Ierland, begeleid door Kathleen Nisbet (Viper Central) met een langere reeks van Europese dates, ondersteund door zijn volledige band, inclusief Duitsland en Nederland, gepland voor het late najaar.

Tracklisting
01 Watching Kurosawa (4:27)
02 Coming Back to Life Again (2:49)
03 Decoy Love (4:21)
04 Good Times (4:58)
05 Christina (3:23)
06 Western Shirt* (3:26)
07 Berkeley in the Springtime (5:02)
08 Don’t Feel at Home (2.05)
09 I Can’t Trust My Heart (4:49)
10 Hey Grandad (2:31)
11 The Real Thing (2:50)
12 Stovetop Coffee (1:55)
13 Where the Mystery is (3:08)
14 The Field (13:01)
All songs written by J Garton

Format: CD, CASSETTE, DL & STREAM
Label: DEMON SQUADRON RECORDINGS
Release: 16 augustus 2024