HOME

Mike Campbell & The Dirty Knobs – Vagabonds, Virgins & Misfits (NL)

Mike Campbell & The Dirty Knobs zullen op 14 juni 2024 een nieuw album uitbrengen, “Vagabonds, Virgins & Misfits”. Op de plaat staan ​​gasten Graham Nash, Lucinda Williams, Chris Stapleton en Campbell’s eigen voormalige bandgenoot van Tom Petty and the Heartbreakers, Benmont Zeelt. Dit is het derde album van de Knobs, maar volgens Campbell zitten veel van de nummers al jaren in zijn archief.

“Vroeger schreef ik liedjes en gaf ze vervolgens aan mijn partner Tom, en dat is alles wat ik er ooit mee deed”, zegt hij. “Ik heb hem zoveel gegeven dat hij het onmogelijk allemaal aankon. Ik heb veel op de plank gelegd voor toekomstige beoordeling. En dus hier ben ik in de toekomst en ik heb ze eruit gehaald”.

Een volledige setlist is nu beschikbaar, evenals het eerste nummer van het album, “Dare To Dream”, met Graham Nash, dat wordt geleverd met een videoclip gefilmd in de Church Studio in Tulsa, Oklahoma.

“Het was spiritueel”, legde Campbell uit over het maken van de video. “Ik werd een beetje weemoedig over Tom omdat we daar samen waren geweest, en ik stond waar we ons oorspronkelijk met Mudcrutch hadden opgesteld in die kamer. Ik kreeg veel flashbacks van mooie herinneringen”.

“Nash liet het een beetje klinken als de Hollies-mix op de zang”, vervolgde Campbell. “Hij tilde het nummer echt naar een hoog niveau en het was gewoon een sensatie om een ​​held van mij mijn lied te laten zingen”.

Campbell and the Knobs zullen deze zomer op tournee gaan met de nieuwe muziek, vanaf 21 juni. Hun gebruikelijke drummer, Matt Laug, zal niet bij hen zijn, aangezien hij de plaats zal innemen van Phil Rudd in AC/DC, maar in zijn plaats zal een andere voormalig Heartbreaker, Steve Ferrone, aanwezig zijn. De setlijsten bevatten muziek van alle drie de Knobs-albums, plus Heartbreakers-klassiekers.

“Ik ben nog steeds aan het rouwen”, zegt Campbell. “Het is iets bitterzoet. We doen een oud liedje omdat ik mijn broer nog steeds mis. Maar hij leeft nog steeds in die liedjes”